Tessa-Faber

Tessa Faber = Making Sense 

Mijn naam is Tessa Faber (anno 1968) en ik richtte in 2005 loopbaanadviesbureau Making Sense op om de arbeidsmarkt leuker, kleurrijker en eerlijker te maken en te vullen met gemotiveerde, gedreven, authentieke mensen met een verhaal.

Al vanaf de eerste keer dat ik een cv zag  -in mijn studiebaan bij V&D als telefoniste eind jaren ’80-  was ik gefascineerd door het curriculum vitae.  Ik verwonder me er vooral over dat de meeste cv’s zo op elkaar lijken terwijl iedereen zo uniek is. Ik zie de mens en het verhaal achter een cv en vind het mooi om er voor te zorgen dat die perfect bij elkaar passen.

Ook heb ik loopbaanwendingen gemaakt, meerdere malen zelfs en ik heb ook met ontslag, tegenslag, reorganisaties en outplacement te maken gehad. Ik vond het wel altijd boeiend om mezelf te presenteren bij sollicitaties, een leuk vraag en antwoord spel om te spelen. Maar het was ook moeilijk, emotioneel en spannend in tijden dat het even niet mee zat en ik het niet helemaal meer wist en op onderzoek ging. Zo vond ik nog meer puzzelstukjes in mijn verhaal. Ik realiseerde me dat ik bij sollicitaties en in mijn cv ook niet altijd de echte Tessa durfde te laten zien.

Sindsdien heb ik besloten altijd expres mezelf te zijn: energiek en expressief als ik maar zelf kan sturen en op mijn eigenzinnige manier kan leren, creëeren, inspireren en motiveren: makes sense!

Met inspirerende groeten, Tessa Faber

 
Professioneel

Op mijn uitgebreide Linkedin profiel kun je zien waar ik heb gewerkt, welke opleidingen en projecten ik heb gedaan en nog veel meer. Mijn profiel is net een avonturenboek! Nodig me gerust uit, ik deel veel nuttige tips en andere verhalen en artikelen.

Persoonlijk

Ik woon samen met mijn man en puberzoon in Berkel en Rodenrijs. We zijn met zijn drietjes een kleurrijke, sensitieve èn ijzersterke combinatie en we hebben veel plezier en mooie gesprekken. Hoogsensitief, hoogbegaafd, adhd / add en dyslexie in een heel neurodivers huishouden, het is bij ons nooit saai. (of soms wel als het nodig is om te ontprikkelen). Het is fijn om met energie aan het werk te gaan en ook weer met pretoogjes in een fijn thuis te komen.

Typisch Tessa

Naast mijn werk en gezin heb ik heel er veel plezier in improvisatietheater en speel ik theatersport en volg veel trainingen en cursussen op dit gebied.

OpMERKelijk: Ik sorteer mijn boeken, kleding en keukengerei en nog veel meer op kleur.  Heel erg blij word ik van lekker en gezond koken. Ik bedenk zelf mijn recepten hoewel ik me op een druilerige zondagmiddag graag laat inspireren door Jamie Oliver en de koks van 24Kitchen.

Mijn favoriete muziek varieert van Metallica tot Joe Jackson.
Mijn favoriete boek is nog steeds Sybil van Norma Rheta Schreiber over een bijzondere vrouw met bijzondere hersenen. Onlangs was ik erg onder de indruk van Zondagskind van Judith Visser.

Tessa Faber met laarzen Making Sense

 Jij bepaalt zelf wanneer je klaar bent met de coaching en ook waaraan jij dat merkt.

Zie het zo: jij trekt zelf je stoute schoenen aan, neemt het initiatief en loopt voorop, bepaalt het doel en ik loop tijdelijk schuin achter je om je moed in te fluisteren, een duwtje in de rug te geven of misschien zelfs een liefdevolle schop onder je …..  😉

Je levensloop (dat is de letterlijke vertaling van curriculum vitae) is daarbij de rode draad en we borduren daarmee verder vanaf het moment dat jij het volgende hoofdstuk wil schrijven.

Je loopt bij mij blij, energiek, gemotiveerd en geïnspireerd de deur uit met genoeg ideëen en informatie om zelf aan de slag te gaan. En ook om dat bij een volgende keer dat je weer een stap op de arbeidsmarkt wil maken, toe te passen. Want de arbeidsmarkt en jij zullen altijd in beweging blijven!